Feng Shui – Zuivering met zout (vervolg)

Zo ga je te werk:zout zuivering, Feng Shui

Neem een kleine glas per ruimte, vul het glas tot de helft met grof zeezout en vul het glas verder met water tot ongeveer één centimeter van de rand.
Plaats het glas in een hoek van iedere ruimte die je wilt zuiveren. Zet het glas op een bordje om de vloer te beschermen. Binnen een paar dagen zal het zout kristalliseren zoals op de foto. De snelheid van het kristalliseren varieert van enkele dagen tot een paar weken  afhankelijk van de maat van ‘onzuiverheid ‘ in de ruimte en het huis. Na volledige kristallisatie van het zout kun je het glas het beste weggooien. Deze zuivering kun je toepassen in huis en op kantoor. Succes!

Feng Shui – Zuiver je ruimtes met zout

feng shui zoutkuur zuivering met zoutFeng Shui maakt gebruik van zout voor meerdere doeleinden:
– om energetisch schoon te maken en negatieve Chi te absorberen in de leefruimtes
– om een woning te zuiveren na een verbouwing, na een overlijden,na een ziekte, na ruzies,…enz.

Hoe het in zijn werk gaat? Volgende week meer…

Feng Shui – Rommel in de hal of bij de ingang creëert onnodige strijd in je leven.

feng shui advies, schoenen in halDe Chi energie komt altijd via de voordeur binnen en laadt zich op met positieve of negatieve energie afhankelijk van wat het op zijn weg tegenkomt . Op schoenen en jassen blijven stagnerende energie kleven, energie die niet van ons is, energie van publieke ruimtes. Als je bij de ingang van je woning een stapel schoenen of een overvolle kapstok hebt staan, zal de Chi zich laden met negatieve energie en deze verspreiden in het huis. Haal schoenen en jassen zoveel mogelijk uit zicht en hou de ingang van je woonruimte schoon en opgeruimd.

Feng Shui – Kunst bepaalt de sfeer in huis.

Feng shui en kunst, art2vivre, tashi norbuBij Feng Shui is kunst belangrijk vanwege zijn uitstraling op de omgeving.
Kijk eens aandachtig naar de kunstobjecten die je hebt verzameld:
Wordt je er nog blij van? Heb je ze zelf gekozen? Wat is de thema of onderwerp? Reflecteren ze wie je bent vandaag en hoe je je voelt?
Is de ruimte waar ze staan vol of rommelig? Valt je kunstwerk nog op?
Is het een bijzondere kunstwerk gemaakt met liefde door een kunstenaar of komt het uit een productielijn?
Verander je regelmatig van schilderijen of kunstwerk? Haal je wel eens het kunstwerk weg?
Allemaal vragen om over na te denken, het gaat om energie ….

 

 

Weg met de spinnenweb!

Feng Shui advies, art2vivre, SpinnenwebJa, ja, spinnen vertoeven graag daar waar Chi niet goed circuleert! Daarom vind je de spinnenwebben in de hoeken. Ga nu op jacht naar de spinnenweb in je huis zodat een betere Chi doorstroming geactiveerd wordt…

Tip – Van seizoen naar seizoen

accessoires, feng shui advies, veranderen, seizoen,kleurNiets blijft altijd hetzelfde, het leven stroomt en beweegt zicht van seizoen naar seizoen. Een interieur dat altijd hetzelfde blijft, blijft ook verbonden met oude energie. Breng regelmatig kleine veranderingen in jouw  interieur dat zorgt voor vernieuwing en verfrissende energie. Vervang  op z’n tijd alle accessoires, kussens en andere versiering, introduceer een nieuwe kleur of richt een klein tafeltje of dienblad in met seizoensgebonden accessoires en laat dit met het seizoen mee veranderen.

Feng Shui – Hoe gebruik je spiegels in je leefomgeving?

Feng Shui advies, spiegels, art2vivreSpiegels worden in Feng Shui vaak toegepast om een goede energie te optimaliseren. Je kunt spiegels gebruiken:
– om iets moois te spiegelen.
– om scherpe hoeken te ‘ontscherpen’ kun je spiegels aan beide kanten van de hoeken plaatsen
– als bescherming tegen belastend energie buiten je huis werd vroeger bolle spiegels toegepast.
– voor het openen van smalle en dode ruimtes.
– om een gebied achter je te kunnen overzien zoals de kijkspiegels in een auto…

Beperk energieverlies…

verwelkte bloemen, art2vivre, Feng ShuiOmdat Chi (energie) geneigd is alles weer te laten leven, is het volgens Feng Shui raadzaam om zo snel mogelijk verwelkte bloemen te vervangen. Voor de zelfde reden wordt het gebruik van potpourri en gedroogde bloemen ook afgeraden. 

Feng Shui – Geef jezelf een gouden ster…

Feng-shui-advies, gouden ster,symbool, art2vivre,financieel succes, professioneel succesPlaats ergens op je kantoor een gouden ster of een afbeelding hiervan. Leraren gaven vroeger een gouden ster aan studenten als erkenning en aanmoediging voor een goede prestatie. Dit is een Feng Shui remedie die je kunt gebruiken om jezelf aan te moedigen om professioneel en financieel succesvol te zijn.

Tip – Wees zuinig op energie…

feng shui, overvloed, lekkende kraan, art2vivreIn Feng Shui termen is een lekkende kraan een bron van energieverlies, het zou ertoe kunnen leiden dat geld langzaam weg lekt. Daarom geldt het advies om een druppelende kraan of lekkende aansluiting van een wasmachine direct te repareren. Let vooral op de kranen in de keuken, de keuken staat symbool voor een plek waar rijkdom wordt gegenereerd.

 

Feng Shui – Stimuleer de stroom naar overvloed

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAHou doorgangen naar  jouw werkplek vrij.
Wanneer je werkplek vrij van obstakels is, kunnen  zowel jij als de chi energie zich makkelijker verplaatsen en effectiever functioneren.

Volgens Feng Shui, de energie die zich vrij kan bewegen rondom je werkplek versterkt jouw vermogen om rijkdom te genereren.

Tip – Financieel gezonder in 2014

feng shui, geld, financieel voorspoed, art2vivre, 150Plaats een leuke pot of een  schaal in de buurt van jouw voordeur en laat iedere dag er wat geld in achter.
Via de voordeur komt de energie (Chi) je huis binnen. Volgens Feng Shui, wanneer deze energie  langs de munten stroomt wordt er welvaart in het huis gestimuleerd.
Vanuit een psychologisch perspectief, elke keer dat je een muntje in de schaal doet, bevestigt het jouw voornemen om welvarender te worden.

Omdat kerst en licht samen gaan…

 

Feng-shui-advies,art2vivre,feng shui kerstIf there is light in the heart, there will be beauty in the person.
If there is beauty in the person, there will be harmony in the house.
If there is harmony in the house, there will be order in the nation.
If there is order in the nation, there will be peace in the world.

–  Chinese spreuk –

 

 

Feng-Shui – Hou je werkplek ruim en vrij van rommel

Feng Shui Advies - Art 2 Vivrefeng-shui-advies,art2vivre,opgeruimd buroIn Feng-Shui termen veroorzaakt een bureau dat te klein is voor het werk wat erop gedaan moet worden frustraties en stress, omdat de persoon die daar zit het gevoel krijgt dat haar ambities en aspiraties binnen het bedrijf beperkt zijn en dat hij of zij negens naar toe kan. Chi (energie) heeft ruimte nodig om te stromen. In beperkte ruimten vertraagt en stagneert het, dit is ongunstig voor productief en creatief werk. Een grote open en opgeruimde werkblad wekt de indruk dat men de ruimte heeft om te werken, en maakt het mogelijk om meer te presteren.

Het is weer december!

art2vivre, feng-shui-advies, weggeven,cadeaudoos,recyclingdoosSinterklaas en kerst staan voor de deur. Reden genoeg om er een echte cadeaumaand van te maken.
Kijk eens in je kasten en tel hoeveel exemplaren van elk voorwerp je hebt. Heb jij drie of vier exemplaren van sommige dingen? Tijd om weg te geven! Stel een cadeaudoos samen voor dingen die je aan vrienden of familieleden wilt geven. Of nog beter, een liefdadigheidsdoos voor dingen die je wilt schenken aan een goed doel of een liefdadigheidsinstelling.

Maak een ander blij en geniet van het geven!

TIP – Hoe kijken je vrienden naar jouw huis?

Een goed onderwerp tijdens een etentje met een stel goede vrienden: laat ze omschrijven hoe zij jouw huis als geheel zien. Wat vinden ze goed, wat zouden zij anders willen zien? Hoe voelt het huis? Het kan verrassend zijn maar ook confronterend om eens door de ogen van een ander naar je huis te kijken. Ga de uitdaging aan, omdat jouw huis vertelt wie je bent…

Feng Shui – Harmonieuze klanken geleiden de energie

Feng-Shui-windgong-geluid-
Windgongen of andere instrumenten die klanken produceren verhogen de energie van de ruimte. Ieder mens ervaart een andere klank als mooi, kies daarom je eigen windgong zorgvuldig en zorg dat de klank helder en zuiver is. Windgongen zijn niet alleen geschikt als afscheiding tussen binnen- en buiten maar kunnen ook dienen om verschillende gebieden in een ruimte van elkaar te scheiden. Bijvoorbeeld bij een openkeuken in verbinding met de woonkamer.

TIP– Zorg voor een luchtig ingerichte boekenkast

Feng-Shui-rangement-livres-art2vivreLaat de ruimte niet verstikken door volgepropte boekenplanken. Maak plaats op de boekenplanken voor andere leuke voorwerpen, zoals schelpen, kristallen, beeldjes, vazen of iets dergelijks. Een luchtig ingerichte boekenkast geeft ruimte om energie te laten stromen. Ruimte voor nieuwe ideeën, ruimte voor nieuwe inzichten en kennis…

Feng Shui – Herfstijd, een periode voor bezinning.

In de herfst draait alles om de overgang van de snelle vurige energie van de zomer naar de meer rustige, naar binnen gerichte energie van de winter. Maak de balans op en stel je de vraag wat is veranderd in mijn leven de laatste maanden. Wat heb ik geleerd? Hoe voelt dat? Wat is nu voor mij belangrijk? Schrijf het op in een schriftje of knip plaatjes uit tijdschriften en maak een moodboard om je transformatie uit te beelden. Op deze manier wordt je bewuster van je innerlijke metamorfose en alles wat veranderd is wordt beter gegrond.

Tip – Gebruik meer licht in de herfstperiode

De dagen worden nu steeds korter en donkerder. Begin al vroeg met de verlichting zowel binnen als buiten. Lantaarns en kandelaars leveren een belangrijke bijdrage om een intieme sfeer te creëren. Hierdoor brengt je meer Yang energie in de Yin periode van het najaar/winter. Dit maakt het echt gezellig om de donkere dagen door te komen…

Feng Shui – Stem je interieur af op de energie van het seizoen

Breng het Aarde element in je interieur om de overgang van zomer (vuur) naar winter (water) harmonieus en zacht te maken. Introduceer aardse kleuren  zoals geel, beige, taupe, zacht oranje, terra rood, kastanjebruin in je interieur en gebruik aardse materialen zoals steen, kristal, aardewerk.. Met herfstbladeren, dennenappels, kastanjes, takken met bessen en dergelijke haal je de herfst binnen.

Tip – Breng je huis op orde voor de winter

In de herfst trekt de aarde zich terug naar binnen. We gaan een rustige Yin periode in, we kunnen ontspannen en ons terug trekken in onze persoonlijke ruimte.
In de winter is jou energieniveau laag en beter geschikt om uit te rusten en op kracht te komen. De herfst is een uitstekende periode om niet afgemaakte klussen op te lossen en je interieur sfeervol en gezellig te maken. Op die manier creëer je een goede basis voor de winterperiode zodat je energie kunt opbouwen voor een nieuwe cyclus.

FENG SHUI – Het belang van de slaapkamer

De slaapkamer is de plek waar we rust en energie opdoen. Het is ook de ruimte waar ons liefdesleven zich afspeelt en waarin wij de langste onafgebroken tijd doorbrengen. Zorg dus dat deze ruimte gezond en veilig is maar vooral vrij van ‘electrosmog’ (radio, tv, telefoon, contactdozen…)  voor een beter slaapkwaliteit.

TIP – Breng beweging in de ruimte

Voel je dat de energie in een ruimte stagneert? Pas bewegende remedie toe zoals windklokken of mobilen. Ook goed wanneer een deel van een vertrek buiten het aandachtsveld ligt, of om de aandacht van een minder prettig onderdeel van de ruimte af te leiden.

TIP – Een goed begin

Maak een kritische rondgang door je huis. Bekijk alle interieurdelen met open blik. Wat voor jou geen persoonlijke waarde heeft neemt energetische ruimte in, ruimte die met positievere energie kan worden gevuld… wees kritisch en niet bang je van bepaalde zaken te ontdoen.

FENG SHUI – Wat is een remedie?

Een Feng Shui remedie is het creëren van een specifiek verandering in de leefomgeving met als intentie het bereiken van een tevoren vastgesteld doel. Een remedie is een handeling die zorgt voor een betere energiestroom in een ruimte. Bijvoorbeeld: Levende objecten zoals planten, bloemen, vissen in aquarium activeren de energie en makken een ruimte levendig.

Nieuws

Benieuwd naar het laatste nieuws van Art2Vivre? Ontdek het hier!

Nieuwsbrief

Nieuws


Feng Shui Advies

  • Harmonie creëren

  • Persoonlijk feng shui woonadvies
  • Zelfrealisatie en interieurveranderingen

Brancheorganisaties:

Lid van Bewust Culemborg